Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Как една жена комбинира любовта си към поезия, музика и книги, но работи и като юрист

Освен това Елка Стоянова е радиоводещ, бивш директор на Митницата в Бургас и шеф на РИК

08.03.2019 | 18:32 Редактор: Ивайло Николов
Как една жена комбинира любовта си към поезия, музика и книги, но работи и като юрист

Елка Стоянова е известна в Бургас като поетесата - юрист. Има издадени три стихосбирки и един сборник разкази, но в същото време е с богат опит като шеф на Районната избирателна комисия в Бургас.

Умело жонглира, както с думите, така и с политиците. За кратко е била дори директор на Митница - Бургас. Последното и предизвикателство е радиото, където води музикално предаване. 

Последната поетична книга на Елка е "Много преди Пабло да ме намери". Заглавието е провокирано от любовта и към латиноамериканските поети. Няма определено време в денонощието, когато музата я спохожда.

Споделя, че иска да успява да прави всичко, което иска, въпреки че не е толкова лесно, особено с деца. 

"Не отделям някакво специално време в денонощието…ето сега тази пишеща машина ще седна и ….няма такова нещо …Не знам случва се някак от само себе си", разказа тя пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Ели е известна с чувството си за хумор и самоиронията, а статусите и във Facebook често събират хиляди лайкове. Ели е участник и в "Лигата на разказвачите", защото обича да разказа интересни истории.

Поезия, музика, книги, но Елка признава, че работата като юрист и носи голямо удовлетворение. Готова е отново да се заеме с организацията на изборите.

Споделя също, че би се затруднила да напише заглавие на евентуална своя автобиография. 

И все пак, ако трябва да напише своята автобиография тя ще е нещо много красиво и романтично, като последната и книга "Много преди Пабло да ме намери", разказа Ели специално за зрителите на "Директно". 

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК