Световните медии за битката Кличко - Пулев

Разгром на боксовия ринг, но победа на трибуните

16.11.2014 | 08:36 Редактор: Красимир Кирев
Световните медии за битката Кличко - Пулев

Заключението на повечето световни медии е, че въпреки очакванията за равностойна битка, победата на украинеца е била просто въпрос на време.

Владимир Кличко малтретира Кубрат Пулев и защити титлата си – с тези думи CNN обобщава петте рунда от двубоя. „Българинът падна 3 пъти, преди нокаута и в нито един момент не притесни Кличко“, пишат анализаторите. Те отбелязват, че българският боксьор не е показал своята игра и загубата му е била въпрос на време. 

Кличко остава кралят на тежката категория в професионалния бокс след смазващ нокаут срещу претендента Кубрат Пулев. Така започва анализа си на срещата Sky Sports. Медията отчита доминантната победа на украинеца. „На 38 г. Кличко не показва признаци на отказване, побеждавайки непобедим досега боксьор. 

Още по темата

Човекът, който ще отмъкне поясите на Кличко, все още не е дошъл. Това пък пише френското издание Екип. „Украинецът направи крачка към рекорда от 25 последователни защити на титлата на Джо Люис“, пише в материала. Статията завършва с коментара: „Въпреки изразеното самочувствие преди мaча, от страна на Пулев и макар да бе считан за най-опасния претендент на Кличко, той издържа едва 5 рунда.   

Германският спортен портал sport.de избира заглавието „Стоманеният чук нокаутира „Кобрата“. В статията си, сайтът отчита превъзходството на българската агитка в O2 Arena в Хамбург, но коментира, че превъзходството на Кличко е проличало още от началния гонг.

Украинската информационна агенция "Униан" избира заглавието: „Край на българския мит“.  Медията обръща голямо внимание на атмосферата в залата. „Превъзходството на поддръжниците на Пулев беше поразително.  "Бурното море от бяло-зелени-червени знамена на моменти скандираше и обидни реплики към Кличко и Украйна“, пише Униан.  И завършва: „Бързо обаче за българските фенове светът се преобърна“.