fallback

Отбелязахме световния ден на женския хокей

11.10.2015 | 22:02 Автор: Десислава Джерманска

С демонстративен мач в Зимния дворец в София бе отбелязан Световният ден на женския хокей. Съвместна тренировка на леда проведоха националните състезателки по хокей на лед - жени и момичета, които тренират хокей на лед.

На ледената площадка имаше както професионални състезатели, така и момичета от всякакви възрастови групи, които искат да усвоят пързалянето на лед, умелото боравене със стика в ръка и прецизните удари към вратите.

Инициативата е на Българската федерация по хокей на лед, в съответствие с международния календар, в който тази година 11 и 12 октомври са обявени за Световен уикенд на женския хокей. Целта на мероприятието е популяризирането в нашата страна на женския хокей, който набира все повече почитатели и в световен мащаб. С този празник бе даден и стартът на подготовката на женския национален отбор за предстоящия състезателен сезон 2015/2016 г. Треньори на отбора са Диан Лилов и Светлин Стоев.

От 13 октомври започват тренировките на отбора - три пъти седмично на лед и три пъти седмично сухи тренировки. Подготовката на националките е насочена към най-отговорното състезание в края на годината: от 7-ми до 10-ти декември София е домакин на Световна квалификация по хокей на лед за жени, която ще се проведе отново в Зимния дворец.

 

fallback
fallback