Литва е последният финалист на Евробаскет

Йонас Мачиулис бе в основата на победата

14.09.2015 | 13:27 Редактор: Велислава Миланова
Литва е последният финалист на Евробаскет

Литва стана последният четвъртфиналист на Евробаскет 2015. Йонас Мачиулис бе в основата на победата с 85:81 точки срещу Грузия.  Мачиулис завърши мача с 34 точки, като вкара 5 в последните 12 секунди на срещата. Грузинците започнаха много добре и поведоха след първата четвърт с 20:17.

Те загубиха втората част с две точки 20:22, но продължиха да водят с една на полувремето. В третата част Грузия поведе с 6 точки преди последната минута. Мачиулис пресече подаване и завърши бързата атака за Литва с кош и фаул, който впоследствие реализира. След това отново той добави още две точки и свали преднината на грузинците преди началото на последните 10 минути на точка – 61:62.

В последните минути на мача литовците демонстрираха по-големия си опит, а Мачиулис отново бе над всички. Литва поведе с четири точки при 80:76, но Джейкъм Пълън отбеляза тройка и намали пасива на грузинците само на точка. В следващата атака обаче Мачиулис върна тройката. За Грузия Заза Пачулия отбеляза 23 точки, а 12 добави Виктор Саникидзе. На четвъртфинала Литва ще се изправи срещу Италия.

Четете още спортни новини и следете спортните предавания Резултат и Гол.