Италия с трима в атака срещу България

06.09.2015 | 11:49 Редактор: Десислава Джерманска
Италия с трима в атака срещу България

За чест и слава България се изправя срещу Италия тази вечер. Трикольорите гостуват на стадион Ренцо Барбера в Палермо в квалификационна среща от група Н и въпреки, че теоритични шансове за класиране на бараж все още съществуват, по-скоро тимът на Ивайло Петев отпада от борбата за място на европейските финали във Франция.

Българският селекционер загатна, че ще има известни промени в титулярния състав в сравнение със злополучното домакинство срещу Норвегия, загубено с 0:1 в четвъртък. Една от тях се очаква с включването на Валери Божинов, който пропусна предишната среща заради контузия. Нападателят на Партизан вече е възстановен и замина с отбора за Италия, като дори има шансове да започне като титуляр. Така Ивелин Попов ще заиграе като плеймейкър, а по дясното крило може би в игра ще стартира Михаил Александров. От другата страна ще е Георги Миланов. На десният бек ще бъде върнат Станислав Манолев, а от другата страна ще действа Йордан Минев. Двойката централни се запазва – Бодуров и Терзиев. На вратата сигурен титуляр е отново Божидар Митрев в отсъствието на Михайлов и Стоянов. Като опорни халфове отново ще бъде заложено на Дяков и Чочев.

В същото време в Италия прогнозират, че селекционерът Антонио Конте ще заложи на трима в атака. Според в. Гадзета дело Спорт в нападението ще действат Грациано Пеле (Саутхемптън), подпомаган от Антонио Кандрева (Лацио) и Лоренцо Инсиние (Наполи).

Българският национален отбор няма победа при гостуването си на Апенините. В общо 18 сблъсъка с Италия, нашият отбор досега има едва две победи. В същото време адзурите са ни надигравали 9 пъти, а 7 срещи са завършвали при равен резултат.