Испания оглави група C в похода си към Евро 2016

"Ла Фурия" се наложи с 2:0 над Словакия

06.09.2015 | 11:24 Редактор: Ваня Симонска
Испания оглави група C в похода си към Евро 2016

Европейският шампион Испания нанесе първа загуба на Словакия в евроквалификациите. Иберийците се наложиха с 2:0 и така оглавиха своята група С.

Изненадващо или не, първата голова ситуация в двубоя бе за гостите и то още в четвъртата минута. Серхио Рамос допусна груба грешка и позволи на Роберт Мак да му отнеме топката. Последвалият удар на нападателя обаче мина покрай вратата. Секунди по-късно испанците излязоха напред резултата. Давид Силва даде страхотен пас за включилия се зад отбраната Жорди Алба, който с глава прати топката в мрежата за 1:0. Домакините продължиха да натискат съперника и в 29-ата минута получиха правото да изпълнят дузпа заради нарушение срещу Диего Коста. Зад топката застана Андрес Иниеста и не сбърка за 2:0. Малко преди края на първото полувреме словаците можеха да върнат един гол чрез Марек Хамшик, но Касияс изби.

В 50-ата минута излезе нова възможност пред гостите, ала и този път късметът не бе на тяхна страна. В оставащите минути Испания пое изцяло контрола и не позволи на Словакия да върне поне едно попадение.