fallback

България загуби надежди за класиране на ЕВРО 2016

Трикольорите загубиха у дома с 0:1 от Норвегия

04.09.2015 | 14:15 Автор: Ваня Симонска

Българският национален отбор по футбол претърпя поредното си фиаско, слагайки край на мечтите за класиране поне за бараж за Европейското първенство през 2016-та година.

"Трикольорите" допуснаха загуба с 0:1 от Норвегия пред погледа на около 11 хиляди зрители на националния стадион "Васил Левски". През първите минути на двубоя родните национали бяха плахи и трудно изнасяха топката като все пак получиха своя шанс в 21-та минута. Ивелин Попов стреля от фаул, но стражът на Норвегия изби. Съперникът отговори с няколко опасни центрирания, но без успех. В 37-ата минута Ивайло Чочев отправи удар от дъгата на наказателното поле, но топката мина високо над вратата.

В началото на второто полувреме Илиян Мицански стигна до добра възможност, след като се откъсна от норвежката защита, но в последствие бе блокиран и така и не се стигна до нещо значимо. В 56-ата минута Станислав Манолев извърши нарушение в половината на България. Йохансен центрира, а Георги Миланов изпусна зад гърба си Форен, който отблизо не сбърка за 0:1. До края на срещата "лъвовете" не стигнаха дори до изравняване, с което се лишиха от шанса за участие на голям футболен форум.

Вижте отзивите след мача България - Норвегия ( 0:1) във видеото.

 

fallback
fallback