България загуби надежди за класиране на ЕВРО 2016

Трикольорите загубиха у дома с 0:1 от Норвегия

04.09.2015 | 14:15 Редактор: Ваня Симонска
България загуби надежди за класиране на ЕВРО 2016
България загуби надежди за класиране на ЕВРО 2016

Българският национален отбор по футбол претърпя поредното си фиаско, слагайки край на мечтите за класиране поне за бараж за Европейското първенство през 2016-та година.

"Трикольорите" допуснаха загуба с 0:1 от Норвегия пред погледа на около 11 хиляди зрители на националния стадион "Васил Левски". През първите минути на двубоя родните национали бяха плахи и трудно изнасяха топката като все пак получиха своя шанс в 21-та минута. Ивелин Попов стреля от фаул, но стражът на Норвегия изби. Съперникът отговори с няколко опасни центрирания, но без успех. В 37-ата минута Ивайло Чочев отправи удар от дъгата на наказателното поле, но топката мина високо над вратата.

В началото на второто полувреме Илиян Мицански стигна до добра възможност, след като се откъсна от норвежката защита, но в последствие бе блокиран и така и не се стигна до нещо значимо. В 56-ата минута Станислав Манолев извърши нарушение в половината на България. Йохансен центрира, а Георги Миланов изпусна зад гърба си Форен, който отблизо не сбърка за 0:1. До края на срещата "лъвовете" не стигнаха дори до изравняване, с което се лишиха от шанса за участие на голям футболен форум.

Вижте отзивите след мача България - Норвегия ( 0:1) във видеото.