Още кадрови проблеми пред Ивайло Петев преди мача с Норвегия

Николай Михайлов и Валери Божинов аут за двубоя

02.09.2015 | 22:29 Редактор: Ваня Симонска
Още кадрови проблеми пред Ивайло Петев преди мача с Норвегия

Кадровите проблеми в националния отбор по футбол продължават. Ден преди евроквалификацията с Норвегия от състава отпадна и вратарят Николай Михайлов, след като преди това се контузи колегата ми Владислав Стоянов. Така в четвъртък вечер под рамката на вратата ще застане Божидар Митрев. Михайлов е със стомашен вирус и състоянието му не позволява да играе. От щаба на тима се надяват стражът на Мерсин да успее да се възстанов за двубоя с Италия, който е на 6 септември в Палермо. Извън състава е и нападателят Валери Божинов.

"Никой не е застрахован от контузии, поради тази причина имаме 25 футболисти, това е шанс да се изяви нов човек.", каза Петев и допълни: "Мачът е с огромен залог. Няма напрежение, но залогът е доста голям, от него зависи дали ще ни се увеличат шансовете за плейофа."

Капитанът Светослав Дяков е оптимист за двубоя с Норвегия и се пожела феновете да напълнят стадион "Васил Левски" и да ги подкрепят в европохода.

"Не знам дали сме фаворит. След като играем вкъщи, може би имаме по-големи шансове. Трябва да играем по-офанзивно и да търсим победата. Всеки мач е важен."

България приема Норвегия в четвъртък от 21:45 часа.