Националите с ново табло и терен срещу Норвегия

Ремонтът на стадиона възлиза на 1 милион лева

02.09.2015 | 16:28 Редактор: Десислава Джерманска
Националите с ново табло и терен срещу Норвегия

На нов терен националният отбор по футбол на България ще посрещне Норвегия. Европейската квалификация е на стадион Васил Левски в четвъртък от 21:45 ч. Трикольорите ще се радват на нова тревна настилка, а феновете по трибуните на ново светлинно табло.  Днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев, шефът на Национална спорта база Пламен Манолов и селекционерът Ивайло Петев инспектираха реновираната арена .

Целият ремонт възлезе на 1 милион с ДДС - посочи министър Кралев. -  Тревното покритие е изцяло сменено, на стойност 300 хиляди лева без ДДС. Това прекрасно табло е около 400 хиляди лева. Нарочно избрахме да направим това представяне в 14.00 часа, светлината е най-ярка, но виждате, че разделителната способност е прекрасна, таблото е с чудесно качество. Таблото е китайско производство, но такива има на Олимпийския стадион в Шанхай, на различни стадиони в САЩ. Цената е много добра!“

Обществената поръчка за зала София е приключила, като в рамките на 100 дни ще бъде извършен ремонт и там на стойност 1 милион лева. Държавата ще отдели още 4 милиона за ремонт на зала Фестивална и до 30 милиона за Зимния дворец.