Федерер спечели седма титла в Синсинати

Швейцарецът победи Новак Джокович с 2:0 сета

24.08.2015 | 13:01 Редактор: Велислава Миланова
Федерер спечели седма титла в Синсинати

Роджър Федерер спечели своята рекордна седма титла от "Мастърс" турнира по тенис в Синсинати, след като победи със 7:6 и 6:3 лидера в световната ранглиста Новак Джокович.

Федерер защити миналогодишния си трофей, а общият брой на купите му от "Мастърс" категорията вече е 24.

Двамата състезатели си размениха по един сервис-гейм в началото на двубоя, след което Федерер стигна до три брейкпойнта. В типичния си стил Джокович се измъкна. Носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем взе на нула подаването си за 2:2, а в следващия гейм отново можеше да реализира пробив. И този път обаче Ноле се спаси за 3:2. Резултатът се движеше гейм за гейм, като Федерер печелеше с много по-голяма лекота подаванията си.

Така се стигна до тайбрек.

В него швейцарецът взе инициативата рано с минипробив и 2:2, а след това даде само точка на сръбския си противник. Във втората част осъществи така важния пробив за 2:0. След това брейкът бе затвърден със сервис-гейм на нула - 3:0. В шестия гейм Федерер отново създаде проблеми на сърбина. Все пак Джокович отрази три брейкпойнта и не позволи изоставането му да се увеличи - 2:4. Федерер взе подаването си за 5:2, след което и опонентът му спечели гейма си за 3:5.

При свой сервис Федекс с гейм на нула затвори срещата след точно час и половина игра. Това бе мач номер 41 между двамата тенисисти и 21-ва победа за Федерер. За успеха си швейцарецът спечели 731 000 долара и 1000 точки за ранглистата. За Джокович остана сумата от 358 375 долара, както и 600 точки за класацията на ATP.