Невижданото зрелище за Суперкупата на Европа

14.08.2015 | 15:47
Невижданото зрелище за Суперкупата на Европа

Испанският сблъсък, който събра двата най-добри отбора в Европа през изминалия сезон, се превърна в истинска голеада, в която зрителите се насладиха на 9 гола. Мачът ще се запомни като най-резултатния в историята на турнира, а и един от най-оспорваните.

Барселона и Севиля излязоха пред повече от 50 000 на стадион „Борис Паихадзе“ в Тбилиси, за да премерят сили за короната на Европа. В мач, пълен с обрати, накрая радостта от триумфа бе за отбора на Барселона, които успяха да надделеят с 5-4. С добрата си игра „каталунците“ си заслужиха трофея и са основен фаворит за спечелване на титлата в Испания и през следващия сезон. Ако и вие смятате така, може да направите залагане в Betfair.  

Изненадващо или не, отборът на Севиля откри резултата още в 3-тата минута чрез Евер Банега, който отбеляза от пряк свободен удар. Символичните домакини от Барселона не чакаха дълго и върнаха попадение в 7-мата минута. Това се случи след пряк свободен удар, изпълнен от голмайстора на отбора, Лионел Меси.

Само 9 минути по-късно топката отново бе заложена пред вратата на Севиля, а изпълнител бе отново Меси. Аржентинецът отбеляза за втори път и видимо сломи съпротивата на Севиля.

В 28-та минута гол на Суарес не бе зачетен заради засада. В края на полувремето (44-та) Рафиня увеличи преднината на Барселона за 3-1 след асистенция на Суарес.

Подобно на първото, второто полувреме започна ударно. Бускетс отне топката непосредствено пред вратата на Севиля и изведе Суарес на стрелкова позиция, който не сбърка очи в очи с вратаря и в 52-та покачи за 4-1.

Когато мачът изглеждаше решен, отборът на Севиля не се предаде и само 5 минути по-късно след центриране на Витоло, игралият за Реал Мадрид, Хосе Антонио Рейес намали преднината на „каталунците“ до 4-2. „Рохибланкос“ продължиха с устрема си и резултатът вече бе 4-4 до 81-та минута, след точно изпълнена дузпа от Гамейро (72) и гол на смяната Коноплянка (81).

Мачът завърши равен в редовното време. Драмата бе решена в 115-та мунита, когато Лионел Меси изпълни трети наказателен удар, който срещна ръката на играч. Последва нов удар от страна на Меси, който бе избит от Бето. Педро, който по всичко личи ще играе в Манчестър Юнайтед, доведе феновете на Барселона до екстаз след като добави от непосредствена близост за крайното 5-4.