fallback

Черно море срещу Лудогорец за Суперкупата

Двубоят на стадион "Лазур" в Бургас е с начало 20:00 часа

12.08.2015 | 12:26 Автор: Владимир Андонов

Малко повече от два месеца, след като триумфира с първата си купата на България, тимът на Черно море се завръща на стадион Лазур в Бургас с нови надежди. Тази вечер моряците ще опитат да прибавят в клубната си история и първи трофея от Суперкупата. Варненският отбор се изправя срещу шампиона Лудогорец, като двубоят е с начало 20 часа.

Черно море замина за Бургас с група от 19 играчи, от която по треньорско решение отпадна аржентинския халф Хуан Варея. Старши-треньорът Никола Спасов ще може да разчита на Мануел Бурабия, който изтърпя наказанието си и пропусна шампионатния мач срещу Левски. Наставникът на моряците призна, че сигурен на вратата е Георги Китанов, като подчерта че футболистът вече навлиза във форма.

В същото време в лагера на Лудогорец афишират не по-малко амбиции да грабнат трофея, с което да излязат и от кризата, в която са изпаднали. Разградският тим отпадна изключително рано от европейските клубни турнири и то срещу непретенциозен съперник, а в А група имат две победи, една загуба и едно равенство. В последния кръг взеха само точка от гостуването си на Монтана. Старши-треньорът на шампионите Бруно Рибейро призна, че няма кадрови проблеми и може да заложи на най-доброто, с което разполага. В историята си "орлите" са печелили два пъти Суперкупата и то на стадион „Лазур" в Бургас – през 2012 г. с 3:1 срещу Локомотив (Пд) и преди година отново с 3:1  срещу другият пловдивски тим Ботев.

Днешният двубой е поверен на шуменеца Станислав Тодоров. Негови помощници ще бъдат Иво Колев и Георги Тодоров. За четвърти арбитър е определен Никола Попов. Съдийски наблюдател е Георги Виделов.

 

fallback
fallback