fallback

Най-добрите бегачи на Среща на поколенията в Нова Загора

Срещата на стадион „Загорец” отбеляза 20 години от създаването на КЛА „Лидер”

08.08.2015 | 18:18

Лекоатлетически празник Среща на поколенията събра в Нова Загора 200 от най-добрите бегачи от цялата страна и всички поколения. Сред тях бяха Михаил Желев, Евгени Игнатов, Георги Тихов, Станимир Ненов, Васил Лечев, Асен Христов и други именити наши лекоатлети и треньори, съобщава Министерството на спорта по мейл.

      Срещата на стадион „Загорец” отбеляза 20 години от създаването на КЛА „Лидер” по инициатива на дългогодишния треньор по лека атлетика Динко Ганчев, личен треньор на министъра на спорта Красен Кралев в най-успешните му години като национален състезател. В този период Красен Кралев постига ненадминатия и до днес национален рекорд на 20 000 м за юноши старша възраст и печели бронзови медали за България от Балканския крос през 1986 и 1987 година.

Динко Ганчев бе отличен от министър Кралев с почетен плакет на ММС за приноса му към развитието на българския спорт по време на лекоатлетическия празник на стадион „Загорец“, организиран от КЛА „Лидер“ и СК „Стогос – 2006“.

  

        Заслужена почит към един от най-добрите атлети на България Петко Йорданов, починал преди 20 години, отдадоха участниците в срещата на най-добрите бегачи у нас на всички времена.  

Четете още спортни новини и следете спортните предавания - Резултат и коментарното студио Гол.

  

/Снимки: Пресцентър на Министерството на спорта/

 

       

 

fallback
fallback