Байерн спечели Audi Cup

Баварците победиха с 1:0 Реал Мадрид

06.08.2015 | 11:57 Редактор: Ваня Симонска
Байерн спечели Audi Cup

Байерн Мюнхен победи с 1:0 Реал Мадрид на финала на Audi Cup и спечели турнирa.

Първото опасно положение в мача бе в 8-ата минута, когато след пробив на Даниел Карвахал топката стигна до Тони Кроос, чийто изстрел премина на сантиметри от вратата на Нойер. Последва отговорът на Байерн и само 4 минути по-късно  Алаба бе близо до гола, но Навас изби.

Натискът на баварците продължи и в 32-ата минута Мюлер стреля по диагонала в далечния ъгъл, но топката излезе в аут. Малко след това отново германският национал можеше да накаже „белия балет“, когато шутира, топката рикошира в противников футболист и срещна гредата. Офанзивата на домакините продължи и до края на полувремето се наложи Навас да се намесва, за да опази мрежата си от попадение.

В началото на втората част се откри добра възможност пред Реал да поведе, ала изстрелът на Кроос от пряк свободен удар бе избит от Нойер. В останалата част от срещата натискът на Байерн се увеличи, а вратарят на мадричани направи отлични спасявания. В 88-ата минута обаче Левандовски успя да вкара заветния гол за своя тим. Коща центрира от фаул и полският национал засече топката, за да донесе успеха на Байерн.

В мача за трето място пък Тотнъм победи Милан с 2:0.