fallback

Касияс ще играе в Порто

12.07.2015 | 13:09 Автор: Велислава Миланова

Реал Мадрид  и  Порто постигнаха споразумение относно трансфера на Икер Касияс в португалския клуб. Това пише официалният сайт на белите, като добавя, че днешният ден е преди всичко ден на благодарност и признание. Един от най – добрите вратари в този клуб не просто напуска, днес най – добрият вратар в историята на Реал и Испания ще премине към нов етап в своята кариера. Това сбогом предизвиква хиляди усещания и спомени. Икер е направил емблемата ни още по – велика. Той е нашият капитан и наша легенда, той пристигна тук едва на девет годинки… Реал Мадрид е на 113 години, 25 от които Касияс защитава екипа ни. През това време той се превърна в един от най – големите ни лидери и спечели уважението, обичта, възхищението и любовта на всички фенове, независимо от пристрастията.

Икер е спечелил 3 европейски купи, 1 световна клубна купа, 2 междуконтинентални трофея, две европейски Суперкупи, 5 пъти е шампион на Испания, има два трофея за Купата на Краля. Касияс е световен шампион и два пъти европейски първенец със страната си. Това са само част от трофеите на вратаря.

Официалното комюнике завършва изключително емоционално :

Благодарим Икер, за всичко което сте направил тук. Благодарим, че сте символ на най – добрите в историята ни. Тръгвате, но ние никога няма да ви забравим и вие винаги ще принадлежите на сърцето на Реал Мадрид.

В сайта няма подробности, относно сделката, а вестник Марка твърди, че договорът на Икер ще бъде за две години.

 

fallback
fallback