fallback

Джерард с първа тренировка в Галакси

Бившият капитан на Ливърпул развълнуван за новия си отбор

08.07.2015 | 13:32 Автор: Десислава Джерманска

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард направи първа тренировка с новия си тим Лос Анджелийс Галакси. Джерард ще носи фланелката с номер 8, с която изкара 17 сезона в английския клуб. Неофициалният дебют на 35-годишният футболист ще бъде в контролата с мексиканския Америка в събота.

„И аз, и моето семейство, се вълнуваме, че сме тук. Имам прекрасни впечатления от екипа и от мястото - коментира английският футболист на първата си пресконференция. -  Нямам търпение да започна с новите ми съотборници и да играя още в събота. Имаме страхотен отбор и се надявам да допринеса с нещо от себе си за него.  Наистина съм горд да бъда част от Галакси. Вие споменахте две имена – Дейвид Бекъм и Лендън Донован, които са направили много за клуба. Ще бъда щастлив да ги последвам. За мен Бекъм е герой и съм късметлия, че съм играл редом до него. Страхотен футболист, от който съм научил много. Разбира се, че се допитах до него преди да дойда тук. “

Джерард се събра в Галакси с друг свой бивш съотборник от Ливърпу - Роби Кийн. Капитанът на американският тим  засипа със суперлативи футболиста: „Неговата страст и енергия са невероятни! За един нападател е изключително приятно да играе с него. Той може да те намери навсякъде по терена. Волята му за победа също е невероятна. Със своя опит със сигурност ще бъде от полза на Галакси и ние очакваме включването му в игра с нетърпение", посочи Кийн.

Стивън Джерард подписа с Галакси за 18 месеца с опция за удължаване за още една година.

 

 

fallback
fallback