Неймар усмихна деца с физически затруднения

Фондацията на футболиста с поредна инициатива

08.07.2015 | 13:26 Редактор: Десислава Джерманска
Неймар усмихна деца с физически затруднения

Изключително трогателен жест направи бразилската футболна звезда Неймар. Нападателят на Барселона усмихна огромна група деца с физически затруднения. Неймар има даде шанс да се докоснат до магията на футбола, въпреки че не могат да се любуват на тази игра пълноценно. Благотворителната фондация на бразилския национал организира събитие, в което с помощта на професионални играчи, малчуганите успяха да се забавляват с топка на футболния терен. Съпричастни към инициативата станаха някои от големите имена на бразилския футбол, включително бивши и настоящи членове на националня тим - Фелипе Андерсон, Елано, Лео, Нене и Денилсон. Те сложиха специалните ботуши, които позволяват да ходят и да ритат топка в екип с дете със затруднения. Всички деца видимо наистина се наслаждаваха с огромно удоволствие. Двойките, съставени от футболист и дете, представяха различна страна в турнир по изпълнение на дузпи. В края на турнира спечели тимът на Англия, а победителите получиха трофея лично от Неймар.

„Невероятно горд съм, че съм част от тази изключителна програма - коментира накрая Неймар. - Стана голям празник! Поздравявам всички участници. Благодаря на всички.  Наистина съм горд от това, което прави моята фондация. Нека се наслаждаваме на такива моменти!“

Неймар създаде фондацията, за да подпомага младежи, чийто семейства нямат финансови възможности за по-добро образование и шанс за практикуване на различни видове спорт.