fallback

Аржентина отнесе Парагвай и е на финал

01.07.2015 | 13:32 Автор: Десислава Джерманска

Аржентина се класира на 27-ия си финал на Копа Америка, след като тази нощ разгроми Парагвай с 6:1. В битката за трофея гаучосите ще срещнат отбора на домакините от Чили, а мачът ще се играе на 4 юли. Аржентинският капитан Лионел Меси бе избран за играч на мач, въпреки че не успя да запише името си сред голмайсторите.

Меси бе в основата на три от попаденията. Аржентинските национали започнаха да диктуват играта от първата минута на мача, а три от седемте гола паднаха преди почивката. Първото попадение падна обаче след четвърт част и негов автор бе Маркос Рохо, който след центриране на Меси преодоля двама защитници на Парагвай и се разписа.

В 27-та минута Хавиер Пасторе покачи, отново след асистенция на асът на Барселона. Въпреки огромния натиск на гаучосите, Парагвай успя да върне един гол, като точен бе Лукас Бариос три минути преди края на първото полувреме. Секунди след почивката обаче Аржентина пак отбеляза. Анхел ди Мария вкара първия си гол от близо, а шест минути по-късно отново бе точен след страхотна атака започната от Меси в центъра на терена.  Десет минути преди последния съдийски сигнал след центриране на Ди Мария, Серхио Агуеро засега с глава за 5:1. Веднага той бе заменен от Гонсало Игуаин, на когото му бяха нужни само секунди, за да се възползва от разбъркване в наказателното поле и да оформи крайното 6:1.

Четете още спортни новини и следете спортното предаване Резултат и коментарите в предаването Гол.

fallback
fallback