Боливия срещу Перу в 1/4-финал на Копа Америка

Двубоят е тази вечер 2 часа и 30 минути след полунощ

25.06.2015 | 12:03 Редактор: Владимир Андонов
Боливия срещу Перу в 1/4-финал на Копа Америка

Тази нощ Перу и Боливия ще определят втория 1/2-финалист на Копа Америка. Двата отбора са считани за приятните изненади в тазгодишното издание на турнира. Перуанци стигнаха до втората фаза на Копа Америка, след като завършиха на второ място в силната група "C", където бяха още отборите на Бразилия, Колумбия и Венецуела. Основната цел пред националния отбор на Перу преди старта на състезанието бе преодоляване на груповата фаза, а евентуален успех срещу Боливия ще бъде приет като бонус.

Заради натрупани жълти картони, ¼-финала с Боливия пропускат Жосепмир Балон и Карлос Лобатон. Така треньора на Перу – Рикардо Гарека ще трябва да прекроява своята халфова линия.

Боливия се класира като втори отбор от група „А“, където беше в компанията на домакините от Чили, Еквадор и Мексико. Футболистите, водени от селекционера Маурисио Сориа допуснаха тежка загуба с 0:5 от домакина Чили в последния кръг от груповата фаза.

Най-доброто постижение за Боливия в Копа Америка е преди почти 20 години, когато страната стига до 1/2-финалите. Боливия срещу Перу на Естадио Мунисипал Херман Бекер в Темуко в ¼-финал от надпреварата за Копа Америка тази вечер, 2 часа и 30 минути след полунощ.