Батков напусна Левски и дава акциите си на трима

24.06.2015 | 19:54 Редактор: Десислава Джерманска
Батков напусна Левски и дава акциите си на трима

Датата 24 юни 2015-та година влиза в историята на Левски. След 11 години управление на клуба и общо 17 в отбора Тодор Батков официално се оттегли. Адвокатът и бизнесмен обяви решението си след днешното първо по рода си за Левски съвместно заседание между Надзорния и Управителния съвет. Срещата продължи четири часа, а след нея Батков съобщи решението си през сълзи.

В Левски вече няма да има мажоритарен собственик, а властта ще бъде разпределена между трима главни акционери. Батков дава безвъзмездно притежаваните от него 29 милиона 871 244 акции, които се равняват на 98,2 процента, на Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. До края на лятото се очаква и четвърти акционер – голям спонсор, с който се водят преговори.

Бюджетът на Левски в следващите три години ще е близо 20 милиона лева или по 6 милиона и половина на сезон.  Новите шефове на Герена бяха единодушни и категорични, че затягат дисциплината на всички нива, а основаната цел ще е следната :

На всеки три месеца ще се прави финансов одит на Левски и той ще бъде публикуван на клубния сайт. Константин Баждеков остава финансов директор, а Георги Иванов спортен, като получава и управляваща власт на двете детско-юношески школи. Промени ще има в Надзорния и Управителния съвет.  Тръст Синя България и Национален клуб на привържениците остават в управителния съвет и се очаква да получат също определен брой акции. Общото събрание на Левски ще бъде в края на месец август или началото на септември.