fallback

Манджуков: ЦСКА може да остане в "А" група само чрез обединение с Литекс

Задълженията на "армейците" са 22 870 000 лева

22.06.2015 | 12:57 Автор: Ваня Симонска

Сагата около бъдещето на ЦСКА продължава. Тази сутрин се проведе общо събрание на акционерите на клуба. По време на срещата участниците са разисквали вариантите за оставане на отбора в "А" футболната група, а пред медиите един от главните собственици на "армейците" Ивайло Манджуков призна, че единственият такъв вариант е обединение с Литекс.   "Въпросът за преобразуването на Литекс е много деликатен и не мога да ви дам конкретен отговор, всичко, което е законосъобразно и ще позволи ЦСКА да продължи напред, е добре дошло, така че и това е възможност, защо не?", каза Манджуков.

"Най-важното е да не се допуска разединение сред феновете, няма как да има 5 ЦСКА-та. Нека феновете припознаят най-правилния модел, ние с г-н Георгиев от първия ден алармирахме обществеността, че сегашното дружество е лишено от бъдеще, тъй като няма сериозен инвеститор, който да иска да оздравява сегашното дружество. Това в момента е факт."

Манджуков отрече да е има насрочена среща с Васил Божков в близките дни. Той самият заяви, че ще продължи да помага на "червените", независимо по кой път и с кой собственик поеме отборът.

"Взехме акциите, за да може ЦСКА да завърши сезона. Ако не бяхме взели акциите, ЦСКА нямаше да завърши сезона. Не предвиждам с никого никакви срещи тази седмица, било то и с Васил Божков.", допълни още акционерът.

След провелото се събрание стана ясно, че задълженията на ЦСКА към днешна дата са 22 870 000 лева.

"В момента има един отбор ЦСКА. Тъй като има големи спекулации задълженията на ЦСКА са 22 870 000 лева към момента. Спекулации от 30,40, 50, 60 70, 80 милиона са неграмотни", заяви изпълнителният директор в оставка Александър Тодоров и допълни: "За мен е най-важно оздравяване на това дружество. Има си законови начини, чрез които в това дружество може да влезе синдик, да се предложи оздравителен план, да се сконтират 70 % от задълженията и това дружество да започне да функционира от "В" група."

Също така бе променен и целият състав на Надзорния съвет като новите лица са Георги Барзов, Вихър Иванов и Стоян Ангелов.

fallback
fallback