Чили среща Мексико 2 часа и 30 минути след полунощ

15.06.2015 | 14:33 Редактор: Владимир Андонов
Чили среща Мексико 2 часа и 30 минути след полунощ

Домакинът на Копа Америка Чили се изправя срещу Мексико тази нощ на националния стадион в столицата Сантяго. Селекционерът на чилийците Хорхе Сампаоли призна, че Мексико е много силен отбор, въпреки че ще е без централния защитник Рафаел Маркес, който ще пропусне срещата, както и следващата с Еквадор заради контузия в бедрото.

Чили оглавява временното класиране в групата, като има три точки след победата с 2:0 над Еквадор в първия мач на турнира в четвъртък. В своя първи мач Мексико завърши 0:0 с Боливия. "Сомбреротата" не са със своя оптимален състав на Копа Америка, след като извън групата останаха част от водещите футболисти на тима – Карлос Вела, Хавиер Ернандес и Джовани дос Сантос. Тримата ще бъдат запазени от контузии и преумора за предстоящия турнир на страните от КОНКАКАФ – Златната Купа, който стартира на седми юли в САЩ. Селекционерът на Мексико Мигел Ерера заяви, че е впечатлен от състава на Чили, но очаква отборът му да се оттегли от мача с победа.

Чили и Мексико се изправят един срещу друг в Сантяго 2 часа и 30 минути след полунощ. Точно в полунощ пък стартира другият двубой в групата между Еквадор и Боливия.