fallback

Уейн Рууни на два гола от изравняване на рекорд

Англия гостува на Словения в евроквалификация

14.06.2015 | 11:45 Автор: Ваня Симонска

Тази вечер Словения посреща лидера в квалификационна група Е за Евро 2016 – Англия. Домакините заемат втората позиция в класирането и ще търсят поне точка от този сблъсък, за да запазят шансове си за класиране. До момента обаче "трите лъва" са безпогрешни като  спечелиха всичките си пет мача, вкарвайки цели 15 гола. В последните години селекционерът на англичаните Рой Ходжсън налага доста млади футболисти, а отборът бележи прогрес.

"В тима ми настъпиха доста промени. Много млади играчи попаднаха в състава. В момента отборът ни е много по-различен, отколкото преди година. Аз вярвам в успеха на този отбор, в прогреса му. Вярвам, че това са основите на отбор, който ще продължи да израства, ще става още по-добър и аз като треньор съм доволен от това, което виждам.", коментира Ходжсън.

Отлично се представя и капитанът на Англия Уейн Рууни. Звездата на Манчестър Юнайтед е на път да изравни рекорда на сър Боби Чалртън по отбелязани голове за националния тим. Преди срещата със Словения нападателят има 47 гола в своите 104 мача за „трите лъва“, като има нужда от само два до целта.

"Да бъдеш непобеден през цялата кампания е голямо постижение за нас. Мисля, че досега демонстрирахме чудесен футбол като взехме важни точки в мачовете. Сега за нас е важно да завършим сезона подобаващо и съм сигурен, че ще се представим добре срещу Словения.", оптимист е Рууни.

Очаква се днес, 14 юни, като титуляр да започне Тио Уолкът, пише английското издание "Мирър". Ходжъсн ще заложи на него за сметка на крилото на Ливърпул Рахийм Стърлинг.  

 

fallback
fallback