Даниел Алвеш: Чувствам се обичан в Барселона

Защитникът сподели, че Меси е в основата на решението му да остане в клуба

10.06.2015 | 19:42 Редактор: Ваня Симонска
Даниел Алвеш: Чувствам се обичан в Барселона

Ден, след като подписа нов договор с Барселона, Даниел Алвеш разкри какво го е накарало да остане на "Камп Ноу". 32-годишният защитник ще носи екипа на Барса поне до 2017 година, въпреки че бе считан за напускащ клуба.

"Аз съм на мястото, където се чувствам обичан. В някои моменти се чудех какво да правя, но след това осъзнах, че по-голямата част от хората ме харесват и ме ценят. Именно това ме накара да остана в Барселона. Винаги съм казвал, че следвам сърцето си, независимо дали се оказва че съм прав или греша – а то поиска от мен да остана.", откровен бе Алвеш пред медиите.

Бразилецът сподели още, че основна роля за решението му е изиграл и Лионел Меси.

"Меси ми каза: "Остани. Кое място е по-добро за теб от това?". Луис Енрике разчиташе на мен в моменти, в които хората имаха съмнения. Той ми каза нещо, което ми въздейства много. "Дани, остани. Тази година ще се наслаждаваме". Спомням си го много ясно, беше точно след последния съдийски сигнал в Берлин."

Даниел Алвеш започва осмия си сезон в Барселона като за този период е спечелил внушителната 19 трофея. Тази година пък футболистът направи требъл със своя тим като завоюва шампионската титла от Примера дивисион, Купата на краля и трофея от Шампионска лига.