Барселона не мигна от празненства

08.06.2015 | 13:14 Редактор: Десислава Джерманска
Барселона не мигна от празненства

Десетки хиляди феновете на Барселона отпразнуваха тази нощ петия трофей от Шампионската лига и края на изключително успешния сезон на тима. Футболистите на Барса се прибраха в неделя от Берлин, където на финала победиха италианския Ювентус с 3:1 и празненствата започнаха веднага. Целият отбор направи традиционния за такива поводи парад с открит автобус. Возилото изцяло бе пременено в клубните цветове синьо и червено, както и с клубните символи. Най-отпред на автобуса бе изписано, че Барселона е постигнал требъл през този сезон – шампион на Испания, в Шампионската лига и носител на купата на страната. И трите купа бяха поставени в предната част на автобусът, който бавно премина през улиците на града. Множеството привърженици не спряха да пеят и скандират. Всички играчи на Барселона се забавляваха без стеснение и задръжки, дори похапнаха пица по път към стадиона.

Там ги очакваха 67 хиляди фенове, а празненството бе още по-впечатляващо. Осветлението на стадиона бе изгасено, трибуните изглеждаха като небе със звезди от светлинките, които пускаха зрителите. Един по един футболистите на Барселона започнаха да излизат на специална сцена в центъра на терена.  Един от най-емоционалните моменти бе появата на Шави Ернандес, който се разделя с Барселона след 17-години в клуба. Той успя да го направи по възможно най-хубавия начин – с три купи и имаше честта да вдигне като капитан трофея от Шампионската лига. Той направи кратка реч, за да си вземе довиждане и с многобройните си почитатели.

„Благодаря на Луис Енрике, на неговите помощници, на целия отбор затова, че ме направиха част от този страхотен сезон и ми позволиха да си взема довиждане по най-правилния начин. Много ви благодаря! Ще ми липсвате много! Да живее Барса, да живее Каталуния!“, каза развълнуваният Шави.

Старши-треньорът на Барселона Луис Енрике също се наслаждаваше на успеха наравно с останалите. Партито продължи до малките часове на понеделник.