fallback

Барселона и Ювентус преди финала

06.06.2015 | 14:15 Автор: Десислава Джерманска

Барселона е сочен като абсолютен фаворит за трофея в Шампионската лига тази вечер. Според статистиката в сблъсъка между тези два отбора обаче, италианците имат предимство - има 4 победи, 2 равенства и 2 загуби срещу Барселона. Наставникът на Барселона Луис Енрике ще излезе с най-доброто, с което разполага. Въпреки че имаше въпросителна около участието на Луис Суарес и Андрес Иниеста, и двамата ще стартират днес. Така Иниеста ще е част от убийственото нападателно трио с Меси и Неймар, което има 120 гола във всички турнири през настоящия сезон. Двубоят е по-специален за Барселона, тъй като последен мач с екипа ще изиграе клубната легенда Шави. Испанецът напуска Камп Ноу след 17 години.

По пътя си към финала каталунците отстраниха действащите шампиони на 3 от водещите първенства в Европа – Пари Сен Жермен, Манчестър Сити и Байерн Мюнхен, а тази вечер ще трябва да се справят с четвърти такъв. Барселона може да направи и требъл през този сезон, след като по-рано спечели титлата и купата на Испания.

Ювентус излиза във финала на Шампионската лига без защитника си Джорджо Киелини, който е контузен. Това е най-големият проблем в състава на Масимилиано Алегри. На негово място обаче са готови да започнат Андреа Бардзали, както и Анджело Огбона. Италианците са считани за аутсайдери срещу Барселона, но и те са само на крачка от спечелването на требъл през този сезон.

fallback
fallback