Общото събрание на ЦСКА не се състоя, акционерите с ултиматум към собствениците

05.06.2015 | 15:20 Редактор: Николета Маданска
Общото събрание на ЦСКА не се състоя, акционерите с ултиматум към собствениците

Липсата на кворум отложи Общото събрание на ЦСКА за 22-ри юни.

Неявяването на основните акционери в армейския клуб Ивайло Манджуков и Милко Георгиев предизвика недоволство както в миноритарните акционери, така и в събралите се пред стадион "Българска Армия" журналисти.

Сред появилите се на събранието бяха бившият старши треньор на ЦСКА Стойчо Младенов и мениджърът Емил Данчев.

Екзекуторът на Ливърпул обяви, че приветства и се моли за това в червения клуб да влязат хора като Васил Божков и Гриша Ганчев.

Във връзка с обявеното в Търговския регистър и несъстояло се Общо събрание на акционерите поради отсъствието на мажоритарните собственици на ЦСКА, регистрираните присъстващи миноритарни акционери излязоха с общо становище.

Точките в него са четири и касаят бездействието на Милко Георгиев и Ивайло Манджуков, което води клуба неминуемо до умишлен фалит.

Миноритарните акционери дадоха тридневен срок, в който настоящите ръководни органи да изложат своите виждания за бъдещето на ЦСКА и ако те не са в състояние или нямат желание да управляват и инвестират в ЦСКА, в същия срок да прехвърлят акциите си на тези, които вече заявиха своите намерения и възможности за това.

Ако в този тридневен срок не последват адекватни действия от страна на мажоритарните акционери, Стойчо Младенов, Емил Данчев и техни съмишленици ще сезират компетентните органи.