Каратанчева и Пиронкова тандем на Уимбълдън, Сесил с контузия в гърба

03.06.2015 | 18:55 Редактор: Николета Маданска
Каратанчева и Пиронкова тандем на Уимбълдън, Сесил с контузия в гърба

Сесил Каратанчева се завръща в световния топ 100 на женския тенис след отличното си представяне на "Ролан Гарос". Втората ни ракета поднесе една от изненадите в турнира, елиминирайки в два сета бившата №1 в света Йелена Янкович.

"Беше много хубава седмица за мен на Ролан Гарос. Не очаквах да се вдигне такъв шум, но това е заради срещата с Янкович. Беше само една победа. Срещу Фалкони бяха вече малко изморена, а преди това бях и болна", каза Каратанчева.

"Доволна съм от представянето си. Всеки един успех ми носи щастие и ме кара да се чувствам добре. Беше нещо като юбилей - 10 години, откакто достигна до четвъртфиналите и 11 години, откакто спечелих титлата при девойките."

"Сега за трети път в кариерата си ще бъда в топ 100 на световната ранглиста. Беше прекрасен турнир, в прекрасен град. Обичам Париж и той обича мен", каза още Каратанчева.

 
 
Най-добрите български тенисистки Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева почти сигурно ще играят заедно на двойки на Уимбълдън. 
 
"Искахме да играем с Цвети заедно още на Ролан Гарос, но не ни достигна класиране. Сега на 90 процента ще сме заедно на двойки в Лондон. Уимбълдън е най-старият турнир от Големия Шлем, единственият на трева", обяви Сесил.
 

Контузия в гърба мъчи Каратанчева, но тя няма да й попречи в подготовката за третия турнир от Големия Шлем тази година годината, който започва на 29-и юни.