Четирима задържани в Бургас след мача за между Левски и Черно Море

Над 500 са счупените седалки на стадион „Лазур”, нанесени са щети и на тревната настилка

31.05.2015 | 13:42 Редактор: Мариета Иванова
Четирима задържани в Бургас след мача за между Левски и Черно Море

Общо четири лица са задържани от полицията в Бургас след вчерашния мач между Левски и Черно Море. Това каза за "Фокус" старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас.

В първия случай се касае за сбиване между две лица, което е станало извън стадиона. Лицето предизвикало побоя е задържано от служителите на реда. Вторият случай е станал рано тази сутрин. Трима фена от София са се опитали да счупят витрина на магазин, за което са задържани от полицията.

Първоначалната равносметка на щетите след вчерашния футболен сблъсък отчете над 500 счупени седалки, поражения по тревната настилка и потрошени санитарни възли. Над 2 хил. сини фена са дошли в Бургас без да имат билети и до последно се надявали да си закупят на черно или да влязат без тях в стадиона. След като не успели, се пренесли в най-близките заведения, където дали воля на емоциите си.

Други 18 сигнала са подадени от граждани на дежурните телефони в общината. Те са за обърнати контейнери, счупени кошчета за боклук, шум и използване на пиротехнически средства в Морската градина и комплекс "Лазур", в който се намира едноименният стадион.

Според Веселин Василев, директор дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" към община Бургас щетите на стадион "Лазур" тепърва ще се установяват. По неговите думи те са големи. Василев уточни, че сериозни щети в града не са нанесени. По-сериозните са на стадиона.
Няма сигнали за пътни инциденти след мача.