Коутиньо е играч на сезона в Ливърпул, феновете освиркаха Стърлинг

20.05.2015 | 15:17 Редактор: Николета Маданска
Коутиньо е играч на сезона в Ливърпул, феновете освиркаха Стърлинг

Фелипе Коутиньо беше големият победител в годишните награди на Ливърпул.

Бразилският халф на "червените" взе приза "Играч на сезона" за настоящата кампания.

Той се справи с конкуренцията на Рахийм Стърлинг и със спечеления индивидуален трофей даде заявка, че може би е следващата голяма звезда на тима, след като Стивън Джерард напуска през лятото.

Стърлинг спечели приза и за най-силно представяне в мача му срещу Манчестър Сити, най-красив гол на сезона - срещу Саутхямптън, а освен това бе избран и за играч на годината от неговите съотборници.

Капитанът Стивън Джерард взе приза за изключителни постижения с клубната фланелка, което бе един добър завършек на последния му сезон в отбора.

„Има мачове и моменти, които ще останат в сърцето ми завинаги. Знаете ли – изпълнил съм 99 процента от мечтите си тук, като футболист на Ливърпул. Единственото, което ми липсва е, че не успях да спечеля шампионска титла с отбора. Това наистина щеше да е черешката на тортата, но не е било писано. Но поглеждайки назад, имам някои невероятни изживявания и мигове, които ще взема с мен завинаги. Бих искал да продължа играя футбол поне още няколко години, да се насладя на последната глава от моята кариера, след което ще имам остатъка от живота си, за да се връщам назад във времето към всички тези щастливи мигове“, заяви Джерард.


Феновете на Ливърпул освиркаха нападателя Рахим Стърлинг, който получи приза за най-добър млад играч на годината.

20-годишният футболист разгневи привържениците заради плановете си да напусне "Анфийлд".