Аниете: Никога не се предавам!

19.05.2015 | 14:36 Редактор: Десислава Джерманска
Аниете: Никога не се предавам!

Звездата на Левски Антонио Аниете бе специален гост на предаването "Резултат". Испанският футболист разказа интересни неща за себе си, за това как се чувства в България и какви планове има за следващия сезон.

-    Има ли силите Левски да изведе сезона до успешен край?
-    Да, разбира се! Статистиката говори за това – вкарваме много голове от началото на годината, играем всепо-добре. Това че не се представяхме добре досега ни даде знак, че трябва да подобрим.
-    Изглежда, че Левски е създал много добър колектив в съблекалнята. Така ли е?
-    Истината е, че след Нова година и особено след зимната ни подготовка, намирам атмосферата в отбора за много приятна и добра. Може би и момчетата ,които дойдоха през паузата допринесоха за това.
-    Справяте ли се в Левски с езиковите различия?
-    Българският ми е много, много труден език. Но когато се говори на футболна тема, успявам да уловя повечето от нещата и разбирам. Няколко думички научих като „айде, айде“, „спокойно“, „момчета“.
-    Привлекателна ли е България за един испанец?
-    По-скоро съм приятно изненадан и то в от различията в културно отношение. Има разлика и в климата, но не е толкова студено, колкото очаквах преди да дойда. Има много неща, които могат да се правят в свободното време.
-    В предишните ти отбори от гръцкото първенство също е имало финансови затруднения. В такъв момент не се ли отчайваш и да ти се иска да се откажеш от футбола?
-    За съжаление наистина така протича моята кариера в последните 5-6 години. Няма сезон, който да не завърша с финансови проблеми – три в Испания, две в Гърция и сега не знам как ще бъде тук. Не трябва да се предавам, аз съм професионалист. Понякога трябва да приемаш нещата такива, каквито са.
-    Кой е първият ти футболен спомен?
-    Майка ми казва, че аз не съм могъл още да ходя, но съм ритал топка. Мисля си, че съм роден с футболна топка в краката. Според мен, не избираш футбол, а се раждаш с него.
   Кой за теб бе най-силният момент в Левски, който те накара да настръхнеш?
-    Много са тези специални моменти. Но безспорно най-силно бе усещането в реванша с Лудогорец – заради важността на мача, гола, публиката, класирането….
-    А имаше ли момент, в който ти бе толкова трудно, че да си стегнеш багажа и да си хванеш самолета за Испания?
-    Не. Никога. Това не влиза в моите разбирания за живота. Никога не се предавам!
-    Къде искаш да посрещне рождения си ден тази година (б.а. – на 1 октомври Аниете ще навърши 30 години)?
-    Много пъти казах, че ми харесва тук и искам да го  отпразнувам в България!