Тодор Батков: Беше тежко да вземем лиценз

От Левски поискаха още билети за финала за Купата

16.05.2015 | 20:07 Редактор: Ваня Симонска
Тодор Батков: Беше тежко да вземем лиценз

Ръководството на Левски обмисля да махне тавана на заплатите на футболистите. Това призна собственикът на клуба Тодор Батков. Адвокатът допълни, че сред приоритети е задържането на класните чужденци в отбора.

"Ще направим всичко възможно, за да задържим утвърдилите се като лидери чужденци. Става въпрос за Антонио Аниете и Роман Прохазка, защото те са гръбнакът на отбора. Испанецът носи импровизацията и атракцията, публиката го харесва, а и на него му харесва, иска да остане.", отбеляза адвокатът.


Босът на „сините“  коментира и темата около лиценза. Заради големи задължения – получаването на такъв беше под въпрос, но в крайна сметка  тимът бе сред одобрените от БФС и ще може да участва в евротурнирите, ако се класира.
 
"Много беше трудно за лиценза, няма да крия. Знаете, че през януари дължахме 1.8 млн. лв., но сега са ни останали само 200 хил. лв., които трябва да платим до 1 юли като това ще стане на три транша.", разкри Батков.

За да играе в Европа, Левски първо трябва да спечели турнира за Купата на България. Във финала отборът, воден от Стойчо Стоев се изправя срещу Черно море. Феновете на "сините" вече изкупиха първоначално отпуснатите билети – 7500 и сега от клуба официално поискаха допълнителна квота.  

Левски и Черно море ще се борят за Купата на страната на 30 юни в Бургас. Мачът е с начало 20 часа.