Арсенал вярва в успех на Олд Трафорд

16.05.2015 | 14:20 Редактор: Десислава Джерманска
Арсенал вярва в успех на Олд Трафорд


Арсенал ще търси задължителна победа в дербито срещу Манчестър Юнайтед, за да си осигури място в топ 3 на английската Висша лига. Двата тима се изправят един срещу друг тази в директен сблъсък  за третата позиция, която пък гарантира директно място в Шампионската лига. Юнайтед е четвърти, но само на две точки от топчиите.  Двубоят е в неделя от 18 часа на "Олд Трафорд".

„Може да победим Манчестър Юнайтед, въпреки че сме гости. Правили сме го и преди. Представяме се добре навън и за мен това е добър показател“, коментира мениджърът на Арсенал Арсен Венгер.

Арсенал претърпя изненадваща загуба от Суонзи в последния кръг, като преди това бе в серия от 10 мача без загуба. В същото време Юнайтед има три загуби в последните си пет мача за първенство.

„Смятаме, че имаме напредък в представянето ни и доказателство за това е постоянството в играта ни. Сега имам много добра възможност да атакуваме третото място в класирането при успех в неделя“, добави Венгер.

Венгер няма да може да разчита за срещата на Дани Уелбек, който има болки в коляното. Трайно контузени са още Дебюши, Микел Артета и Алекс Окслейд-Чембърлейн.