Джокович и Нишикори се класираха за четвъртфиналите

15.05.2015 | 13:22 Редактор: Велислава Миланова
Джокович и Нишикори се класираха за четвъртфиналите

Световният номер едно Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс „ в Рим. Защитаващият титлата си сърбин победи Томас Белучи от Бразилия с 5:7, 6:2 и 6:3 след точно 2 часа игра. Джокович не показа обичайната си висота при ретурите, но пък се бори  здраво срещу съперник, който игра много силно. Сърбинът  излизаше много мъдро на мрежата и спечели 13 от 14-те точки, а същевременно не позволи на Белучи да излезе победител в нито една от осемте си атаки.

На четвъртфинал Ноле ще се изправи срещу Кей Нишикори. Четвъртфиналът е най-доброто представяне за японеца в едва второто му участие в основната схема в Рим. Нишикори победи Виктор Троицки с 6-4 6-3 след 89 минути. Кей реализира четири от цели 12 брейкпойнта, до които достигна и продължава да има само една загуба на клей през сезона от Анди Мъри в Мадрид.

Томаш Бердих също ще играе в тази фаза на турнира срещу Роджър Федерер, след като успя да пречупи съпротивата на Фабио Фонини с измъчен успех с 6-3 3-6 и 7-6. Това ще бъде юбилейна среща №20 от съперничеството между двамата, като швейцарецът има предимство от 13-6 победи и е спечелил всичките им три мача на клей до момента.