Лудогорец на крачка от четвърта титла

Днес се открива трибуна "Моци"

15.05.2015 | 13:10 Редактор: Ваня Симонска
Лудогорец на крачка от четвърта титла

Тази вечер, на 15 май, в Разград може да настъпи истински празник, а България да има своя нов-стар шампион. Лудогорец и Локомотив (София) се изправят един срещу друг в среща от 8-ия кръг на първата шестица в "А" група като двубоят е ключов за домакините. При успех или дори само равенство срещу столичните "железничари", разградчани ще станат недостижими на върха в класирането преди изиграването на останалите два кръга в първенството. Ако обаче Локо Сф успее да измъкне трите точки, то интригата в шампионата ще се запази.

В днешния мач треньорът на домакините Георги Дерменджиев няма да може да разчита на наказания Александър Барт в центъра на отбраната. Извън състава е и нападателят Роман Безяк, който подписа договор с хърватския Риека. Вратарят Владислав Стоянов пък се очаква да получи почивка, а неговото място да заеме Иван Чворович.

В противниковия лагер имат повече кадрови проблеми. Ливраменто и Хаджиев са наказани, а Ванчо Траянов и Гаджев са контузени.
 
Извън футболния спектакъл, който предстои, то днес на "Лудогорец Арена" ще бъде открита трибуна "Моци", а освен това ще бъде отбелязан и 70-годишният юбилей на клуба с концерт на Крисия и Деси Слава.