Отзивите след Реал Мадрид - Ювентус 1:1

14.05.2015 | 13:07 Редактор: Николета Маданска
Отзивите след Реал Мадрид - Ювентус 1:1

Ювентус срещу Барселона е финалът в Шампионската лига.

"Старата госпожа" стигна до 1:1 срещу Реал в Мадрид на "Сантяго Бернабеу""и след победата с 2:1 у дома, се класира за битката за трофея на шести юни в Берлин.

Кристиано Роналдо откри резултата в 23-та минута, след точно изпълнена дузпа, отсъдена за нарушение на Киелини срещу Хамес Родригес.

Попадението е под номер 307 за португалеца с екипа на Реал Мадрид във всички турнири и негов 77-ми гол в Шампионската лига, с което Роналдо изравни Лионел Меси по този показател.

Ювентус изравни резултата в 57-та минута, когато точен беше юношата на Реал Алваро Мората.

Със сериозни пропуски за испанския гранд се отличи Гарет Бейл.

„Заслужихме си този финал, защото играчите ни дадоха всичко от себе си! През първото полувреме останаха фокусирани, въпреки, че губехем в резултата. Това беше впечатляващ полуфинал с шансове и за двата тима. Мисля, че е важно и за италианския футбол, че един от нашите отбори се завръща на финал в Шампионската лига. Ние сме в добро физическо състояние, те имат извънземно нападателно трио, но ние отиваме в Берлин убедени, че можем да занесем вкъщи трофея“, заяви щастливият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри след двубоя.

Карло Анчелоти отново изрази надежда, че ще остане начело на Реал Мадрид, въпреки отпадането на отбора на полуфиналите в Шампионската лига.

„Не трябва да говорим за това дали ще остана в клуба или не. Ако са доволни от моята работа ще остана, такова е и моето желание. Изгубихме сблъсъка в първия мач в Торино. Тази вечер мисля, че играхме на максимума си, но нямахме късмет. На финала фаворит е Барселона, но всичко може да се случи“, каза наставникът на Реал Карло Анчелоти.