Отборът на България Он Ер се класира на трето място в щафетната обиколка на БНР

В щафетата участваха 25 отбора

10.05.2015 | 14:04 Редактор: Ирина Георгиева
Отборът на България Он Ер се класира на трето място в щафетната обиколка на БНР
Отборът на България Он Ер се класира на трето място в щафетната обиколка на БНР

Отборът на България Он Ер се класира на трето място в щафетната обиколка на БНР в категория Електронни медии по повод честванията на 80 години БНР - "Властелинът на ефира". На първо и второ място в същата категория са отборите на БНТ и "Господари на ефира".

Отборът на България Он Ер беше представен от:

В щафетата 25 отбора бяха разделени по категории:

1.Отбори на БНР

2.Отбори на РРС-та на БНР

3.Отбори на електронните медии

4.Отбори на печатните медии

5.Отбори на корпоративни партньори на БНР

6.Отбори на известни лица, свързани с Радиото.

7.Отбори на институции.

Щафетната обиколка беше с обща дължина 800 метра, разпределени на четири поста по 200 метра.

Трасе: общо 800 метра, маркирано с червено-бели ленти. Предаването на отделните постове в щафетата е както следва:

първи 200 метра - от бариерата пред централния вход на Радиото на булевард „Драган Цанков“№4 в посока Телевизионната кула, се завива в ляво покрай автокъща „Капитолия“. Между двата „легнали полицаи“ щафетата се предава от първи пост на втори пост.

втори 200 метра - от двата „легнали полицаи“ след автокъща „Капитолия“, трасето продължава в посока комплекс „Спортна София“. При спортния комплекс се прави ляв завой и 32 метра след завоя, втори пост предава щафетата на трети пост.    

трети 200 метра - от предаването на трети пост по алеята обхождаща комплекс „Спортна София“, се продължава направо и в края й се завива в ляво, в посока конна база - парк „Борисова градина“. В началото на живия плет, който е в ляво на алеята, трети пост предава щафетата на четвърти пост.

четвърти 200 метра - трасето продължава от началото на живия плет до края на алеята пред конна база - парк „Борисова градина“, която излиза на бул.“Драган Цанков“. Участниците финишират при асфалтовия надпис “300“.

Награди:

- 25 награди за отборите, класирали се на първите места.

- 25 награди за отборите, класирали се на вторите места.

- 25 награди за отборите, класирали се на третите места.

Обиколката на Радио София за първи път се провежда през 1963 г. До 2003 г. в 41 издания на старт застават хиляди бегачи. Участват лекоатлети от работнически, комсомолски, селски и военни физкултурни колективи, като всеки първи пост е поверен на жена. Вестниците я определят като „Внушителен спортен празник“, „Утвърдена традиция“ и всеки път отбелязват „Рекорден брой участници“, като през годините щафетата прераства в международна  - с отбори на братски телевизии и радиа.