Реал Мадрид подари титлата на Барселона

Kралският клуб направи 2:2 у дома срещу Валенсия

10.05.2015 | 12:23 Редактор: Ваня Симонска
Реал Мадрид подари титлата на Барселона

Реал Мадрид се сбогува с титлата в Примера дивисион, след като стигна само до 2:2 с Валенсия на своя "Сантяго Бернабеу". Така два кръга преди края на шампионата разликата с Барселона се увеличи на 4 точки, а каталунците се нуждаят от една победа, за да триумфират.

Двубоят в Мадрид бе изключително интригуващ като двата отбора създадоха куп голови положения. Гостите поведоха с 2:0 още през първата част, макар преди това "белият балет" три пъти да уцели гредата и то в рамките само на пет минути.

Резултат бе открит в средата на полувремето, когато Хосе Луис Гая центрира отляво и Алкасер засече топката и вкара за 0:1. Ситуацията за Реал стана още по-неприятна малко след това, тъй като се наложи Тони Кроос да напусне терена заради травма, а на негово място влезе Йераменди. Секунди по-късно домакините вече изоставаха с два гола. При центриране на Дани Парехо от фаул, Хави Фуего  остана непокрит и реализира за 0:2. В 45-ата минута съдията отсъди дузпа за кралския клуб, но Диего Алвеш парира удара на Роналдо.

В началото на втората част Пепе върна интригата в мача, отбелязвайки за 1:2. Двубоят продължи да се играе на бързо темпо, а отборите си разменяха положения. Реал все пак стигна до втори гол в самия край чрез Иско. Реал Мадрид – Валенсия 2:2.