От Фиорентина смятат Севиля за фаворит

07.05.2015 | 13:29 Редактор: Велислава Миланова
От Фиорентина смятат Севиля за фаворит

Носителят на трофея в Лига Европа е фаворит в първия полуфинален сблъсък този сезон, смята старши треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела.

„Фактът, че Севиля е определян за фаворит обаче ни мотивира. Когато играеш полуфинал, първият мач е много важен, но не е решаващ, освен ако не отбележиш много голове.“ - заяви ст. треньорът на виолетовите.

Фиорентина ще излезе за двубоя в добра форма и след серия от 12 мача без загуба в гостуванията си в Европа, но все още е без успех в Испания. Монтела даде почивка на повечето си титуляри в последния двубой от Серия "А", с което ясно показа, че до края на сезона приоритет за отбора е представянето на европейската сцена. "Виолетовите" отново ще заложат на изобретателна халфова линия и ударно нападение в лицето на Марио Гомес и Мохамед Салах.

„Все още не сме спечелили нищо, но сме щастливи да сме тук. Трябва да изиграем тези мачове със Севиля с разбирането, че съперникът е наистина сериозен. Трябва да дадем най-доброто от себе си и мисля, че сме готови на 100%“. - заяви Марио Гомес.

Севиля приема виолетовите тази вечер в 22.05 българско време.