Отзиви след Барселона - Байерн М

07.05.2015 | 12:25 Редактор: Велислава Миланова
Отзиви след Барселона - Байерн М

Барселона победи Байерн Мюнхен с 3:0 в първия полуфинал от Шампионската лига между двата отбора, игран на стадион "Ноу Камп". Ето какво заявиха двамата треньори след срещата.

"Перфектен резултат! Доближава ни само на една крачка от финала, но не трябва да се отпускаме, а да затворим битката с добро представяне и на реванша. Много съм доволен от момчетата, от всяко едно тяхно действие. Ние знаехме как ще играе Байерн и направихме точно това, което трябваше, за да противодействаме на отбор от такава класа. Не съм виждал този стадион толкова щастлив от много време. Колкото до Меси, той винаги има с какво да те изненада. Направи го снощи и не просто вкара, ами сътвори шедьовър." - заяви Луис Енрике.

„Момчетата са разстроени от загубата. Стараехме се да владеем топката и да контролираме хода на мача. Нещата не вървяха зле, но талантът на Меси реши всичко. Трудно е да приема резултата, защото той не отразява реално съотношението на силите. Не искам да говоря за Меси, Барселона не се състои само от Лео. Отборът притежава и други великолепни футболисти - например Неймар и Луис Суарес. Барса игра изключително уверено и в защита, и в атака. Гордея се с моите футболисти. Независимо от всички контузии, които ни съпътсват през сезона, спечелихме титлата в Бундеслигата. Ценя старанието на футболистите и няма в какво да ги упрекна." - добави старши треньорът на германците Хосеп Гуардиола.