fallback

Ювентус срещу Реал в първа полуфинална битка

05.05.2015 | 13:14 Автор: Николета Маданска

Ювентус и Реал Мадрид се изправят в първи полуфинал от Шампионската лига тази вечер.

Двата тима имат сериозни кадрови проблеми, особено в нападение.

Големите отсъстващи за кралския клуб са Лука Модрич и Карим Бензема, които лекуват контузии.

Гарет Бейл обаче е възстановен и се очаква да започне като титуляр за сметка на Хавиер Ернандес.

 

"Ще бъде труден мач. Трябва да играем възможно най-добре. Това е! Подготвени сме да играем атакуващо и това възнамеряваме да направим, защото нашият стил е такъв. Уверени сме в собствените си възможности, а и сами можете да видите защо - точно когато имахме проблемите с много контузени играчи, резервите се вписаха перфектно в състава ни“, заяви защитникът на Реал Пепе на пресконференцията преди двубоя.

 

Реал ще се опита да стане първият клуб в историята на турнира, който успява да защити титлата си. Наставникът на белите Карло Анчелоти обяви, че отборът му трябва да играе смело, ако иска отново да стигне финала в Шампионската лига.

 

„Усещам, че моментът е добър за нас. Имахме известни проблеми януари и февруари, но сега отборът е уверен. Да се спечели на този стадион не е лесно, защото Ювентус винаги има силен отбор. Нашата голяма цел обаче остава отново да сме на финал и ще се борим да я постигнем. Това са два големи отбора, които ще се опитат да покажат своите качества на терена. Според мен на този етап не става дума за сила. Ако на полуфинал в Шампионската лига се страхуваш, ще загубиш. Ако обаче си смел, ще спечелиш“, категоричен е Анчелоти.

 

Ювентус не е играла финал от 2003 година, когато загуби от Милан. През уикенда „Старата госпожа“ узакони титлата си в "Серия "А" и сега съставът на Масимилиано Алегри е готов за европейски подвизи.

 

"Както казвам винаги- перфектни мачове няма! Ще се опитаме да балансираме между защита и атака, защото нито един от два сблъсъка няма да завърши при нулево равенство. Сигурен съм в това. И двата отбора са изключително стойностни, а най-силни са в атака. От началото на сезона играем добре и постигаме резултати, което ме задоволява. Горд съм, че работя с тези момчета", обяви Алегри.

 

Насатвникът на "бианконерите" няма да може да разчита само на контузения Пол Погба, но той почти сигурно ще бъде на линия за реванша. Атаката на италианския гранд ще се води от Карлос Тевес и Алваро Мората.

 

"Не очаквах да стигнем до полуфиналите. Целта ни беше да спечелим титлата в Серия А и да постигнем колкото се може повече в Шампионската лига. Ще ни бъде много трудно срещу "Реал", но мачовете са отворени и всичко може да се случи“, заяви Тевес пред медиите.

 

За последно двата тима се срещнаха в груповата фаза на надпреварата през миналия сезон, когато Реал победи с 2:1 в Мадрид, а ответният мач в Торино завърши 2:2.

 

fallback
fallback