Стилян Петров се завърна у дома!

Капитанът говори пред медиите след 3,5 години битка за живота

04.05.2015 | 19:14 Редактор: Ваня Симонска
Стилян Петров се завърна у дома!

Капитанът се завърна у дома! Стилян Петров стъпи на родна земя след 3 години и половина тежко лечение от левкимия. Сърцатият футболист вече е здрав и с нови сили за живота, който му предстои оттук-насетне.

"В момента се опитвам да се върна поне малко към предишната форма. Все още е трудно заради стероидите, които приемах. Прекарвам повече време със семейството, тренирам, забавлявам се.", сподели с усмивка Стенли.

Стилян благодари на всички фенове и хора, които го подкрепиха в най-важната битка в живота му и сподели, че е особено признателен на съпругата си Паолина, която е била неотлъчно до него.

"Подкрепата беше отвсякъде, от целия футболен свят. Съпругата ми бе непрекъснато до мен. Първата година беше много трудна. Някой път със седмици нямах възможност да видя децата си. Това беше най-тежкото. За съпругата ми беше най-важното да оцелея, остави всичко друго на заден план. Доста въпроси ми минаваха през ума. Живеех ден за ден. Най-трудно ми беше не когато течеше лечението, а когато ме диагностицираха. Тогава съпругата ми избухна в сълзи, докторите гледаха в земята. Тогава се почувствах най-самотен.", връща се назад Стилян Петров.

Стенли бе удостоен със специален приз от УЕФА за изиграните рекордни 106 мача за "трикольорите". Халфът е посланик на започващото в сряда Европейско първенство по футбол за юноши до 17 години,  а него фланелка от националния тим с автограф, ще бъде продадена с благотворителна цел. Петров отправи и послание към талантите на България, които ще представят страната ни по време на Шампионата на Стария континент.

"На момчетата бих им казал да се забавляват и да преследват мечтите си с усмивка. Пожелавам им успех на това Европейско първенство."

Подробен репортаж за завръщането на Стилян Петров в България, гледайте тази неделя в предаването Резултат от 11 часа.