Байерн Мюнхен без Робен и Левандовски срещу Байер

02.05.2015 | 12:06 Редактор: Николета Маданска
Байерн Мюнхен без Робен и Левандовски срещу Байер

Тази вечер Байерн Мюнхен гостува на Байер Леверкузен в мач от 31 кръг на Бундеслигата.

Двубоят е от по- голямо значение за домакините, които се борят за място в топ 3, даващо директно право на участие в групите на Шампионска лига.

В момента Байер е на 4 позиция, на две точки от третия Борусия Мьонхенгладбах, докато гостите от Мюнхен си осигуриха предсрочно титлата.

В тази среща старши треньорът на Байерн – Хосеп Гуардиола, няма да може да разчита на двама основни футболисти – Ариен Робен и Роберт Левандовски.

Първият получи нова контузия по време на мача с Борусия Дортмунд за Купата. Холандецът има травма в прасеца, която няма да му позволи да вземе участие в оставащите двубои до края на сезона.

Централният нападател Левандовски пък е със сътресение и счупен нос, и все още не е ясно кога ще се завърне в игра. 

"Левандовски е със сътресение на главата и счупен нос. Разбира се, първите дни са най-болезнени и тежки за него. Сега не мога да кажа кога ще се върне на терена. Всичко зависи от състоянието му, което се следи от нашия лекар. Когато докторът каже, че е готов за игра, тогава. Ще следим ситуацията в следващите дни и ще преценим", обяви Гуардиола.

 

Следващата седмица Байерн се изправя срещу Барселона в полуфинален мач от Шампионска лига.

"Разбира се, че в полезрението ни е и двубоят с Барселона, но сега ни очаква друг мач. Не може да играем срещу Леверкузен и да мислим за следващата среща, която е в Шампионска лига. Сега сме фокусирани изцяло за мача от първенството. В случая имаме куп проблеми с контузени футболисти и трябва да внимаваме, защото ще играем срещу един доста добър и силен отбор. Те се борят за място в групите на Шампионска лига и ще бъдат много нахъсани", каза наставникът на баварците.

 

Байер Леверкузен приема Байерн Мюнхен тази вечер от 19 часа и 30 минути българско време.