Любослав Пенев спасява ЦСКА срещу символично заплащане

Специалистът си постави за цел евротурнирите

29.04.2015 | 19:58 Редактор: Ваня Симонска
Любослав Пенев спасява ЦСКА срещу символично заплащане

Новият треньор на ЦСКА Любослав Пенев си постави за цел да класира отбора в евротурнирите. Специалистът е подписал договор с „червените“ до края на сезона или за следващите пет мача. Той самият отказа да коментира финансовите параметри, на които се е съгласил да поема тима. Според ръководните фактори в ЦСКА пък заплатата му е "символична".

"Работа, работа и пак работа. Не е сложно, простичко е. За да излезеш от криза, трябват победи. Момчетата трябва да слушат, да изпълняват. Времето ни е много късо и ни предстои сериозна работа. Всеки трябва да мисли, че най-лесният начин е минаването през победа", бяха едни от първите думи на Пенев като треньор на ЦСКА.

На въпрос дали сред футболистите на ЦСКА има страх, Пенев отговори:

"Ще им леем куршум щом има страх сред футболистите. Кажете какъв калибър. Започвам от днес. Ще има индивидуални разговори. Много е важно. За да имаме силен отбор и добри резултати трябва силен колектив в съблекалянта.", отбеляза бившият футболист на "армейците".

В щаба на новия треньор влизат Методи Деянов, Радослав Здравков, Давид Родригес и Йордан Йорданов, който ще тренира вратарите. Пенев поясни, че за него друга опция освен победи в оставащите срещи до края на сезон, не съществува.

"Ако някой иска да бъде трансфериран или да получава по-висока заплата, трябва да показва силна игра. Аз съм изключително колективен състезател. На всички фенове искам да им кажа да продължат по същия начин - абсолютна покрепа за този отбор. Срещу всеки отбор печелиш само три точки.", допълни треньорът.

Повторният дебют за Любослав Пенев начело на ЦСКА е този петък срещу Берое. Двубоят в Стара Загора е с начало 18:00 часа.