Йордан Йовчев: Имаме уверението, че залата във Варна ще бъде готова

3900 седалки ще бъдат монтирани точно преди турнира

28.04.2015 | 18:48 Редактор: Ваня Симонска
Йордан Йовчев: Имаме уверението, че залата във Варна ще бъде готова

От 7 до 9 май България ще бъде домакин на първата в историята на гимнастическите спортове съвместна Световна купа по спортна гимнастика и акробатика. Участие в състезанията ще вземат около 1000 спортисти, треньори и членове на отборите от 37 държави. Надпреварата ще се проведе във Варна, където все още се извършват ремонтни дейности в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта. От управата на съоръжението обаче са уверили организаторите, че всичко ще бъде готово в срок, а непосредствено преди старта на състезанието ще бъдат монтирани 3900 седалки.

"Имаме абсолютното уверение, че залата ще е готова. Предстои почистване, всичко е проверено. Все още пътуват седалките, което смятам, че не е толкова притеснително. Остава една седмица, но сме положително настроени", откровен бе председателят на Организационния комитет на съвместната Световна купа по спортна гимнастика и по акробатика Йордан Йовчев.

Билетите за Световната купа ще бъдат пуснати в продажба на два транша като цената за състезанията на 7 и 8 май ще бъде 5лв, а за финалите 10лв.