fallback

Кадрови проблеми в Зенит преди мача със Севиля

Андалусийци без Карико в Русия

23.04.2015 | 12:43 Автор: Ваня Симонска

Действащият носител на трофея от Лига Европа Севиля гостува тази вечер, 23 април, на Зенит в Санкт Петербург. В първата среща андалусийци стигнаха до късен обрат от 0:1 до 2:1, като по този начин оставиха интригата за реванша. Гостуването в Русия няма да бъде лека задача за испанците предвид очакваната атмосфера на стадиона. Добрите новини за старши треньора на Зенит – Андре Виаш Боаш е завръщането в игра на Хълк и Дани. Двамата, заедно със Смолников и Кришито, се очаква да бъдат титуляри. Извън състава обаче са Есекиел Гарай и Александър Рязанцев заради натрупани жълти картони, а с контузия е Виктор Файзулин.

"Не може да се каже, че имаме някакво предимство, когато имаме наказани футболисти. Това определено е загуба за всеки един треньор. Рязанцев вкара важен гол в Севиля и ще ни липсва в този мач.", заяви Боаш пред медиите.

В противниковия отбор имат кадрови проблем само с един от играчите си – Даниел Карико, който все още се възстановява от контузия. Севиля спечели последните си две визити в Лига Европа, отбелязвайки 6 гола. Отборът заема пета позиция в Примера дивисион и след ремито срещу Гранада в неделя няма поражение вече 12 мача във всички турнири.

"Успеха в първия мач не ни класира напред и ние сме наясно с това. За да минем в следващата фаза е необходимо да изиграем на ниво още минимум 90 минути. Зенит е много компактен отбор и разполага с опитни футболисти.", коментира старши треньорът на Севиля Унай Емери.

Зенит посреща Севиля тази вечер в 22:05 часа българско време.

 

fallback
fallback