fallback

ПСЖ излиза без Ибрахимович срещу Барселона

Давид Луис изненадващо попадна в състава на Блан

15.04.2015 | 12:28 Автор: Велислава Миланова

Пари Сен Жермен приема Барселона в определяния като най-интересен 1/4-финален сблъсък от Шампионската лига. Парижани обаче ще излязат на терена без мегазвездата си Златан Ибрахимович, който изтърпява наказание. Поради същата причина ще отсъства и италианската звезда Марко Верати. Старши треньорът Лоран Блан изненадващо включи в групата Давид Луис, за който излезе информация, че има частично разкъсан мускул.

„Барса е отбор, способен да вкара голове навсякъде в Европа. Те имат група от футболисти, които могат да вкарат по всяко време. В груповата фаза ние отбелязахме попадение и само след 2 – 3 минути като на Плейстейшън, те успяха да изравнят. Барса е в състояние да направи същото, така че ще трябва да се задоволим с добра защита.“ - заяви Блан на пресконференцията.

Треньорът на Барселона Луис Енрике няма кадрови проблеими, а отборът му демонстрира добра форма в Примера дивисион. За разлика от Неймар, звездата на каталунците Лионел Меси отново е в познатата си форма и не спира да бележи. Ако аржентинецът успее да се отбележи довечера, то Меси ще запише своя гол №400 с екипа на каталунския гранд.

„Имахме възможност да играем с ПСЖ много пъти в последните години, те винаги показват страхотен футбол и това ги прави едни от фаворитите в турнира. Това, че елиминираха Челси, говори достатъчно. Те направиха това, от което се нуждаят, за да се класират на четвърфиналите. Ако има много голове, надявам се да са в наша полза. Много от техните играчи липват, но когато играха без Ибрахимович ни победиха. Имат много одбри футболисти и съм сигурен, че ще опитат да ни усложнят живота.“ - заяви Енрике.

Мачът между двата тима на стадион Парк Де Пренс е с начало 21 часа и 45 минути.

 

 

fallback
fallback