fallback

Фелисиано Лопес отпадна в Хюстън

Петкович се класира на полуфинал в Чарлстън

11.04.2015 | 17:49 Автор: Ваня Симонска

Американецът Сам Куери поднесе изненадата на турнира в Хюстън, след като отстрани водача в схемата Фелисиано Лопес с 6:4, 6:1. Куери реализира 11 аса по пътя към победата и ще играе на полуфинал срещу Фернандо Вердаско.  От своя страна пък испанецът достигна тази фаза, след като надделя над Теймураз Габашвили от Русия с 6:2, 6:3. Този успех за 31-годишния тенисист бе трети от четири мача между двамата при професионалистите.

В другата полуфинална среща един срещу друг ще се изправят Кевин Андерсън и Джак Сок. Първият елиминира Жереми Шарди от Франция в три сета- 7:5, 6:7, 7:6. Андерсън излезе на корта в 10 сутринта, но трябваше да изчака петчасово прекъсване заради дъжд и после да дойде редът на продължението на неговия мач с Шарди. Така 11 часа след първото разиграване в  срещата, южноафриканецът се поздрави с победата.  Джак Сок се класира напред след успех над колумбиеца Сантяго Хиралдо с 6:4, 6:4.

На турнира за жени в Чарлстън Андреа Петкович  стигна до полуфинал. Германката обърна квалификантката Данка Ковинич от Черна гора като се наложи с 2:6, 6:3, 6:1. Петкович взе първите два гейма в двубоя, но след това загуби седем поред. Все пак тя успя да се мобилизира, проби във втория сет и спечели 12 от оставащите 15 гейма, за да триумфира. Сега Петкович ще играе срещу Ангелик Кербер, която се наложи след два тайбрека над румънката Ирина-Камелия Бегу със 7:6(3), 7:6(4).

Малко преди това чешката квалификантка Луцие Храдецка отстрани Сара Ерани с 6:2, 6:4 и ще спори за място на финала с американката Мадисън Кийс, която пък разби сънародничката си Лорън Дейвис с 6:2, 6:2.

fallback
fallback