ЦСКА търси първа победа и гол срещу Ботев

Прогноза на Gol.bg

10.04.2015 | 13:19 Редактор: Десислава Джерманска
ЦСКА търси първа победа и гол срещу Ботев

ЦСКА – Ботев Пловдив, среща от 25-я кръг на „А“ група, стадион „Българска армия“, начало: 20:00 часа.

 

Прогноза на Gol.bg:

 

ЦСКА и Ботев Пловдив се изправят един срещу друг в най-интересната среща от 25-ия кръг на „А“ група. И двата отбора са във финансови кризи, както и повечето клубове в България. Но все пак се очаква на стадион „Българска армия“ да има много фенове, които да подкрепят любимците си в тежките времена.

„Червените“ са в серия от 5 мача без победа и вкаран гол. Треньорът Галин Иванов ще се опита да я прекъсне в домакинския си дебют. Той извади от групата Марин Оршулич и Тони Силва, които се намират в слаби форми, аут е и Стефан Николич, който е с контузия в гърдите след зверския удар на Козмин Моци срещу него.

В титулярния състав на ЦСКА се очаква да се завърне капитанът Валентин Илиев, което няма как да не се отрази положително на столичани. На вратата пък ще стартира Якуб Дивиш, който първоначално остана извън групата. Максим Уваренко обаче се контузи на вчерашната тренировка и отпадна за срещата.

 

Още по темата

Наставникът на Ботев Петър Пенчев няма кой знае какви проблеми. Аут е Алекс Колев, който дълго време се възстановява от тежка травма, но всички останали футболисти са готови за гостуването на ЦСКА.

Двата тима вече се срещнаха веднъж тази пролет, но в Пловдив. Домакините се наложиха с 2:0, с което оставиха Левски във втората шестица. Мнозина се усъмниха, че ЦСКА е легнал, за да прецака вечния съперник. Но днес „червените“ ще гонят задължителен успех, за да не изостанат още от лидера Лудогорец, който има преднина от 6 точки на върха.

 

В Борисовата градина „канарчетата“ ще трябва да се борят и с каръка.Те нямат успех като гост над ЦСКА от далечната 1985 година, когато печелят с 3:2. Това е и най-дългата серия без победа на Ботев навън в елита.

Нашата прогноза обаче е, че тази вечер те ще я прекъснат, а основен фактор за това ще изиграе кризата в ЦСКА. Вчера беше официално заявено на играчите, че клубът е пред фалит и това няма как да не окаже влияние върху представянето им.

Прочети още на: http://www.gol.bg/prognozi/2015-04-10/prognoza-tsska-botev-plovdiv